* ABOUT DOLLS AND DOLLHOUSES AND OTHER THINGS IN LIFE * ____________________________________________________________________________________________________ *** Feel free to visit my dollpage Min Hemsida/My Homepage ****
http://lilsdolls.se/ * About dolls and dollhouses ____________________________________________________________________________________________________ "All Photos Belongs to Lilsdolls and can not be used for commercial purposes or be published by others without permission." ____________________________________________________________________________________________________
" OBS! " "HALLUX VALGUS" NY BLOGG. Se länken nedan
http://lilsdollshalluxvalgus.blogspot.se/
________________________________________________________________

"WELCOME TO LEAVE A "COMMENT/PUSH THE

söndag 15 maj 2011

HALLUX VALGUS OPERATION BILDER EFTER 17 VECKOR DEL 15

Feel free to visit my dollpage Min Hemsida/My Homepage
http://lilsdolls.se/ Dolls & Dollshouses

Länk nedan till alla mina inlägg om/Link below to:
HALLUX VALGUS

17 ½ vecka har gått sedan jag genomgick min
Hallux Valgus operation. Jag visar bilder av
slutresultatet.

Jag fick lite ont i knölen när jag började cykla
för ett tag sedan, men den smärtan försvann
snabbt. Kommer förmodligen att hända sådant
av och till ett tag framöver. Foten svullnar fortfarande 
lite till kvällen, som syns på en av bilderna, men
har full rörlighet åt alla håll. Tycker det känns bra.
Kan nu göra allt jag brukade göra innan operationen.

Har faktiskt gått här hemma i skor med 8 cm höga
klackar och det har känts väldigt bra. Känner
faktiskt ingenting av de skorna. Har ju tränat att
gå på tå, det var nog bra. Annars byter jag ofta om
här hemma, mellan träskor, bad-tofflor och mina
platta ballerinaskor med skoinläggen i. Inläggen 
avlastar tårna väldigt bra. Tror alla byten varit bra
träning.

Kan ha alla mina skor nu, men jag använder mina 
MBT-skor och gymnastikskor väldigt mycket ute.
Båda är sköna att gå i och MBT-skorna ger  bra
motion tycker jag.

Här syns slutresultatet. Tycker det är jättefint.

De här fotona visar hur foten såg ut från början 
och efter operationen. Lite skillnad mot bilderna
ovan.

Tycker det var väl värt en operation. Jag fick ju
inte några svåra smärtor alls. Ömheten i foten och
tyngden när foten svullnade var för mig det som
var värst. Förutom det självklara faktum att man
inte kan gå ordentligt på evigheter. Detta är
faktiskt helt uthärligt.

12 kommentarer:

 1. får gratta till det fina slutresultatet.

  Och vilken puttenutti liten gäst du hade. :)

  SvaraRadera
 2. Tack för det! Det känns faktiskt skönt att foten är ungefär som vanligt igen.

  Visst var min lilla gäst söt. Jag blev faktiskt lite förvånad att den satt kvar så länge.

  SvaraRadera
 3. Hej! vad skönt att Du tycker det gått bra! jag är supernöjd med resultatet också! Så skönt att slippa värken och kunna ha skor utan att tänka på knölen... Smärtan efter operationen var ju för min del knappt ngt. Kan inte säga att jag haft jätteont ngn gång...Fortfarande svullnar foten en del men det kunde den ju göra i ca 6 månader sa min läkare. Kan ha i princip alla skor igen.Bra rörlighet och kan gå stavgång, cykla och hålla igång som förut. men har inte tränat upp mig fullt ut än... Det märks att man i princip varit stilla i 2 månader... Ha en härlig sommar!

  SvaraRadera
 4. Hej igen!
  (har lämnat en kommentar till dig på min blogg också)
  Högklackat! Det var inte dåligt!
  Tror också att du har gjort rätt i att gå omkring i olika skor där hemma - så klok har inte jag varit, jag tar de mest bekväma.
  Vad bra att du kan cykla igen, det har jag också gjort utan problem.
  Håller med om att det hittills har varit värt det med operation och våra fötter fortsätter ju att läka så det blir bara bättre och bättre!
  Anonym: tycker det låter fantastiskt att du kommit så långt på bara 2 månader!

  SvaraRadera
 5. var nog lite otydlig där.... var sjukskriven 2 månader men det är drygt 4 månader sedan jag opererade foten.

  SvaraRadera
 6. Hej Anonym.
  Jag märker också av att man inte kunde röra sig så mycket i början. Man ville inte gärna gå ut ofta, med foten och kryckorna i all snö och is som var i början av året.

  Man kan "tydligt" se resultatet av detta på mina 2 extra kilo som fastnat runt magen ha, ha.... Hoppas de försvinner av sig självt. Konditionen gick dock inte ned alls, utan jag kunde börja hålla igång som vanligt utan vidare.

  Skönt att du också fått ett bra resultat och kan leva normalt igen. Det är ju härligt! Har inte provat stavgång själv. Kanske kunde var värt att prova.

  SvaraRadera
 7. Hej igen Hallux. Har kollat in dina nya skor. De ser sköna och luftiga ut med nätet. Det var nog ett bra köp. Kul att höra att våra fötter läker ut inom ungefär samma tid och att du också cyklar igen nu. Cykeln är ett härligt fordon.

  Det verkar som om folk i hela världen har dessa problem med fotknölar. Kommer besök till Halluxinläggen från alla möjliga länder. Det verkar vara en världsfolksåkomma! Trodde inte det var ett så stort vidsträckt problem.

  Hoppas också vi får en fin sommar.

  SvaraRadera
 8. Hejsan! Nu har det gått några veckor till sedan jag skrev en kommentar senast! Vill bara tala om att jag är JÄTTENÖJD med att ha opererat min "knöl". Foten är i princip smärtfri (bara det är ju helt underbart)!Svullnar knappt aldrig mera (har tagit ca 5 månader efter operation innan svullnaden så gott som helt gått ned. Doktorn sa att det kunde ta upp till 6 månader efter operation) och jag kan gå i olika sorters skor utan att få ont! Kan bara rekommendera alla som lider av Hallux Valgus att VÅGA ta steget!

  SvaraRadera
 9. Hej Anonym.

  Håller fullständigt med dig och härligt att du också blev bra. Alla som har detta problem borde VÅGA göra operationen. Roligt att du också är helnöjd.

  En sak till som blev mycket bättre på mig, var att förhårdnaderna som jag fick under trampdynan och tån av Halluxen, i stort sett har försvunnit. Kul också att ha en fot som också är snygg som omväxling.

  SvaraRadera
 10. Hej. Jätte intressant att läsa såna har bloggar för mig som opererade mig för 2 veckor sedan exakt idag. Efter 3-4 dagar kunde jag börja stödja på foten och våga mig på att gå utan kryckor, envis som man är fast kanske inte helt bra :-P fast förra måndagen fick jag ett bakslag när jag skulle lägga om min fot på ett annat sjukhus där dom bara lindade min fot som en vanlig stukning... Så de fick bli en tur till Göteborg dagen efter... De va en kväll, natt och förmiddag men mycke tårar och så otroligt ont och nu en och en halv vecka efter de har jag fortfarande väldigt ont och svårt att använda foten...
  Så din operation låter som en dröm operation :-P
  Skulle vara lite intressant att veta hur gammal du och dina läsare som har gjort samma operation är.
  Själv är jag 21 och har gjort min första operation.

  // Amanda

  SvaraRadera
 11. Får till lägga att tån hade då redan hunnit komma fel på en halv dag och min otroligt duktiga läkare på Carlanderska sjukhuset fick dra tån till rätt läge igen :-/

  Amanda

  SvaraRadera
 12. Hej Amanda Milda makter vad du råkade illa ut. Konstig behandling du fick, med lidande i onödan. Låter jätteläskigt. Hoppas det ordnar sig så att det inte blir någon tokig följd av detta.

  Dessa operationer är ju jätteviktiga eftersom man skall använda fötterna varje dag livet ut. På Kullbergska Sjukhuset här i Katrineholm (har bott här i 2 år nu) var de väldigt noga med allting. Man kände sig verkligen omhändertagen. Min fantastiska läkare såg också faktiskt väldigt glad ut, när han fick se reultatet.

  Var försiktig. Gör det ont så bör man vila foten och använda kryckor. Jag var ju också lite för ivrig med att röra mig för mycket, så jag fick hålla igen lite.

  Jag är drygt 50 år nu och borde ha gjort detta mycket tidigare. En som kommenterat gjorde sin första operation vid 16 års ålder och skulle göra den andra nu vid 22 års ålder. Fast det är nog inte så vanligt med två gånger.

  Efter vad jag förstått så är det många i din ålder som har problem. Tror jag också fick mitt i samma ålder. Bra att du tog tag i det nu i stället för att gå och lida så länge som jag gjorde. Halluxen kan ju bero på dåliga skor eller att man har en medfödd dålig fotfysiologi.

  Lycka till med tillfriskningen. :)

  SvaraRadera