* ABOUT DOLLS AND DOLLHOUSES AND OTHER THINGS IN LIFE * ____________________________________________________________________________________________________ *** Feel free to visit my dollpage Min Hemsida/My Homepage ****
http://lilsdolls.se/ * About dolls and dollhouses ____________________________________________________________________________________________________ "All Photos Belongs to Lilsdolls and can not be used for commercial purposes or be published by others without permission." ____________________________________________________________________________________________________
" OBS! " "HALLUX VALGUS" NY BLOGG. Se länken nedan
http://lilsdollshalluxvalgus.blogspot.se/
________________________________________________________________

"WELCOME TO LEAVE A "COMMENT/PUSH THE

måndag 11 april 2011

HALLUX VALGUS OPERATION BILDER EFTER 12 VECKOR DEL 14

Feel free to visit my dollpage/Min Hemsida/My Homepage
http://lilsdolls.se/ Dollhouses,Sindy,Ginger,Barbie....

Länk till alla mina inlägg om/Link to:  HALLUX VALGUS

Nu har det gått 12 ½ vecka sedan Hallux Valgus operationen
och jag kan ta långa promenader och vara igång hela dagar,
utan att foten svullnar mycket. Är dock hela tiden lite tjock på
höjden vid fotknölen och det känns ännu lite skumt i tårna.
Rörligheten är bra. Kan ha nästan alla skor utom högklackade.

Har efter rekommendation av operatören, köpt hålfotsinlägg
med pelott. De fordrar ”tillvänjning”, men det känns att både
hålfötterna och mina tåleder lyfts upp. Har dom i olika skor.
Tåspridare i silikon har jag sedan tidigare. Använder alltid en
till högerfoten och fortfarande en då och då till vänsterfoten för
att utjämna svullnaden under framfoten, plus mot en liten
förhårdnad på vänsterfotens pektå. De vänjer man sig fort vid.
Finns i olika tjocklekar.

Detta foto visar foten på kvällen, mina skoinlägg och
tåspridare. Ärren är nu nästan osynliga.

6 kommentarer:

 1. Hej! Skönt att höra att det går framåt! Min fot mår också bra. Lite svullen till och från men kan i stort sett ha alla skor. Högklackat har jag aldrig ändå... Har haft rejält ont i den icke-opererade foten.... (har artros i den) + lite antydan till Hallux valgus.) Vi får väl se. Tänker att den värker mer för att den inte är så tränad som den borde vara efter allt stillasittande. Det är väl bara att träna på. Jag har ortopediska inlägg sen tidigare, så de använder jag. Men jag har inte haft silikon-spridarna efter operationen. Tror Du man behöver det? Min läkare sa att det är väldigt ovanligt att knölen kommer tillbaka. ha en fortsatt härlig vår!

  SvaraRadera
 2. Hej hej!
  Vad bra dina ärr har läkt! De är ju så gott som osynliga på bilderna. Och så tycker jag att din "knöl" är jättefin, du har nästan ingen längre så där gjorde ortopeden ett bra jobb! Min är lite större men helt godkänd ändå.

  Högklackat ja.... det dröjer nog innan man vill ha det! Man är mer än nöjd med att kunna variera mellan några av sina "vanliga" skor. Och så skönt att du kan gå långa sträckor nu. Hur är det med cyklingen? Har du provat ännu?

  "Min" ortoped har inte nämnt något om hålfotsinlägg men det låter vettigt, ska ta och köpa det jag också.
  Ha det gott i vårsolen!

  SvaraRadera
 3. Hej Anonym.
  Bra att foten du opererat känns bra i alla fall. Otur med din andra. Hoppas du blir bättre! Har inte själv någon artros. Har dock en Halluxknöl på höger fot också, som inte gör ont just nu. Kör med tåspridare hela dagarna på den. Kanske den blir bättre nu då, med inläggen och pelotten? Visst känns det att man inte använt fötterna tillräckligt på länge, får nog också lite träningsvärk då och då, som idag när jag varit ute i naturen…..

  Kommer inte att ha någon spridare på vänstern sedan, men för mig så utjämnar spridaren svullnaden, som jag har under framfoten, så jag använder en lite då och då. Försöker även få bort en liten förhårdnad på ”pektån” som jag fått av min Hallux. De är ju till för sådant också. Såg på ”mediconline” att de rekommenderar silikonspridare även efter operation, men har inte frågat min operatör eller sköterska om det.

  Tror inte Halluxen kommer tillbaka. Det är nog mest de som har svag fotfysiologi som får återfall.
  Ha det bra du också.

  SvaraRadera
 4. Hej Hallux.
  Oh, så bra att du också är nöjd med din fot. Visst är det härligt att vi kan traska omkring i solen som vi vill nu.

  Visst var min kirurg/operatör duktig! De som sett min fot i natura och sett mig gå omkring, är imponerade att det blivit så bra på kort tid! T.o.m. hon som sålde inläggen. Ärren får man nästan leta efter nu. Lite mer bättring med svullnaden skall det ju bli. Fast ”jag” tycker förstås att det har tagit lång tid, men jag är lite otålig av mig. Det är ju tydligen extra besvärligt med fotoperationer. Högklackat har jag inte särskilt ofta längre, så det gör inget att avstå.

  Min operatör/kirurg sade med eftertryck att man skall ha inlägg med ”pelott”. Kanske det beror på hur ens fötter ser ut? Jag tycker de känns bra, eftersom de avlastar tålederna. Fast de fordrar lite tillvänjning. Tycker inte jag är så särskilt plattfot. Det är bra att man kan flytta dom till flera olika skor.

  Cykeln får vänta ett litet tag, eftersom jag inte når ned till marken när jag sitter på sadel. Det blir då ofta så att man stöter till just vänsterfoten ganska kraftigt när man skall stanna. Har ändå minsta storleken av damcyklar.
  Ha en fin vår du med……..

  SvaraRadera
 5. fast snart kan du väl börja cykla?

  SvaraRadera
 6. Hej.
  Jo nu kan jag nog cykla. Foten svullnar fortfarande efter långa dagar med promenader m.m. Fast det var ju väntat! Tänkte pumpa upp cykeln och prova snart. Jag fick lite annat att tampas med, så det har inte känts särskilt angeläget att prova ännu. Det har ju i alla fall varit skönt att promenera i solenskenet.

  SvaraRadera