* ABOUT DOLLS AND DOLLHOUSES AND OTHER THINGS IN LIFE * ____________________________________________________________________________________________________ *** Feel free to visit my dollpage Min Hemsida/My Homepage ****
http://lilsdolls.se/ * About dolls and dollhouses ____________________________________________________________________________________________________ "All Photos Belongs to Lilsdolls and can not be used for commercial purposes or be published by others without permission." ____________________________________________________________________________________________________
" OBS! " "HALLUX VALGUS" NY BLOGG. Se länken nedan
http://lilsdollshalluxvalgus.blogspot.se/
________________________________________________________________

"WELCOME TO LEAVE A "COMMENT/PUSH THE

fredag 11 mars 2011

HALLUX VALGUS OPERATION BILDER EFTER 8 VECKOR DEL 11

Feel free to visit my dollpage/Min Hemsida/My Homepage
http://lilsdolls.se/  Dollhouses,Sindy,Ginger,Barbie....

Länk till mina inklägg om/Link to:  HALLUX VALGUS

Fotknölen och tån är fortfarande lite svullna och ömma. Har
träningsvärk både under och över hela foten efter fotgympan.
Även vristen är lite svullen. Kan knipa med tårna nu och böja
foten rätt så bra. Har 6 par vinterskor/stövlar som  foten  inte
kommer i ännu, men jag hittade  mina "urgamla" gympaskor
och "hurra" jag kom i dom! Brukar ha dom i skogen! Skönt att
kunna gå hyfsat bra, så de får duga. Ingen finsko precis!


På fotona ovan, kan man se min nya rörlighet och skon.

8 kommentarer:

 1. Ser ju jättebra ut! Min fot opererades samma dag som Du och jag tror vi "mår" ungefär likadant i foten.... Träningsvärk stil efter promenader o rörelser. Har Du fått särskilda rörelser som Du ska göra? Eller böjer, spretar, sträcker Du allt efter behag? Jag ska börja jobba heltid på måndag och det känns som det kommer gå bra. Annars får jag väl tänka om efter ett tag, men som det känns nu så kommer det gå! SKÖNT att komma tillbaka till verkligheten. P.S. har ett par vinterstövlar som jag kommer i med inlägg o fot! Så det får nog vara lite kallt ett tag till...D.S

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym. Kul att höra från dig och att det går bra för dig. Uppmuntrande att höra från andra i samma situation som läker ungefär likadant. Hoppas du kan börja jobba som du tänkt!

  Jag får träningsvärk sedan jag började med gympapassen, men inte efter promenad. (Än så länge. )Gör gympan flera gånger om dagen. Nej jag fick inga instruktioner om gymnastik, så jag går på mitt förnuft. Har en fotpall som jag har foten på och växlar mellan att sträcka den framåt och uppåt så mycket som går. Sedan snurrar jag med ordentligt sträckt fot åt båda håll med kraft. Spretar med tårna och kniper med dom. Försöker stödja lätt på trampdynan mot golvet så långt det går tills det gör ont, utan hel tyngd. "Jag gör inget som gör alltför ont". Min tå är lite knepig. Känns fortfarande lite främmande. Man skall nog inte köra på, om det smärtar för mycket. Det går bättre dag för dag.

  Just nu är jag glad att jag kan gå hyfsat bra i min fula sko. En vecka till så är det nog ännu större skillnad hoppas jag. Hej så länge......

  SvaraRadera
 3. Vad bra att det går framåt. At det känns främmande beror kanske på att någa nerver skadats under op. ?

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte att det beror bara på nerver. Han vände ju tån på något vis. Den verkar också vara lite kortare på insidan än förut. Den känns lite läskig. Sedan har ju de två benpiporna ändrat läge efter avsågningen. Det påverkar nog både foten och tån. Jag får se hur det går. Kan ju gå rätt bra nu i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Hej igen! Angående det här med tån.... Min tå känns också "mystisk"..Känns annorlunda bara att ta i skinnet.. Den är också lite kortare än förut. Tror det rättar till sig med tiden.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Det låter som om läkningen fortskrider som den ska. Tycker att din fot ser fin ut!
  Värken som du har beror säkert, som du skriver, på att foten används mer nu och kommer nog att avta snart.
  Här är ett par träningstips som jag fick av sjukgymnasten (vad olika det är förresten, jag fick tid för sjukgymnastik inbokat redan vid operationsdagen och du får "klara dig själv"):
  ¤ Gå upp på tå (2x10 ggr)
  ¤ Sitt med fötterna på en handduk, krafsa ihop den med tårna, putta sedan ut den igen 4-5 ggr
  ¤ Balansera på ett ben (detta var jättesvårt i början. Då klarade jag 1 sekund, nu kan jag stå 20-25 s ibland):
  Lycka till med träningen! Det är kul att läsa om hur det går!

  SvaraRadera
 7. Hej anonym! Så du tycker också det känns lite konstigt. Tror också att det rättar till sig med tiden. Tån är det som besvärar mest nu.

  Är också lite förvånad att huden inte hämtat sig riktigt ännu. Fast den fick ju inget syre på flera veckor.

  SvaraRadera
 8. Hej Hallux. Tack för tipsen.
  Jag kan göra det mesta "utom att stå på tårna". Det "smärtar som sjutton"!!! Är nog själva leden som känns. Fast rörligheten i tån är ganska bra. Kan annars böja, spreta och krafsa hit och dit.

  Jag klarar som sagt var, inte av att stå på tårna, men stå på "ett ben på hela foten", har jag kunnat sedan jag tog bort gipset.

  Jag har inte särskilt ont i själva knölen, just nu i alla fall, om man inte stöter emot den förstås. Kan i alla fall gå riktigt bra nu. Det skall nog ordna sig.

  SvaraRadera