* ABOUT DOLLS AND DOLLHOUSES AND OTHER THINGS IN LIFE * ____________________________________________________________________________________________________ *** Feel free to visit my dollpage Min Hemsida/My Homepage ****
http://lilsdolls.se/ * About dolls and dollhouses ____________________________________________________________________________________________________ "All Photos Belongs to Lilsdolls and can not be used for commercial purposes or be published by others without permission." ____________________________________________________________________________________________________
" OBS! " "HALLUX VALGUS" NY BLOGG. Se länken nedan
http://lilsdollshalluxvalgus.blogspot.se/
________________________________________________________________

"WELCOME TO LEAVE A "COMMENT/PUSH THE

söndag 27 mars 2011

HALLUX VALGUS OPERATION BILDER EFTER 10 VECKOR DEL 13

Söndagen den 27:e mars 2011
Feel free to visit my dollpage/Min Hemsida/My Homepage
http://lilsdolls.se/ Dollhouses,Sindy,Ginger,Barbie....

Länk till alla mina inlägg om/Link to:  HALLUX VALGUS

Uppdatering 2011-04-04: Foten känns riktigt bra nu. Har 
inga större besvär av den. Lite stel bara. Härligt


Efter drygt 10 veckor börjar foten återfå sitt naturliga
utseende. Nu kan man se en del av ådrorna och musklerna.
Svullnaden och smärtorna har gått ned betydligt och
syns och känns mest till höger under trampdynan och runt
fotknölen. Det känns fortfarande lite skumt i sjäva tån. Kan
gå riktigt bra nu och stå/stödja försiktigt på tårna. Foten
svullnar dock fortfarande lite till kvällen.

Törs dock inte cykla ännu. Skulle heller inte ge mig på att
köra bil om jag hade haft en. Inte heller sparka boll eller
liknande. Nu har man två storlekar på skor,

eftersom den nyopererade tån är mycket kortare än förut.
Det syns på bilden nedan.......

8 kommentarer:

 1. Hej igen! jag tycker din fot ser fin ut! Min tå är också kortare, men det blir nog så efter en sån operation. Jag gör i stort sett allt med foten nu. Men går jag för mkt så får jag ont efteråt och svullnar gör den till och från. Trampdynan under är alltid svullen hittills. Men läkaren sa att det kunde vara svullet upp till 6 mån efteråt... Kan ha ett flertal skor, men "släpper ut" foten ur dem så fort jag får tillfälle, lägger upp den högt på jobbet vid tillfälle också.Är så glad att jag gjort operationen och ser fram emot sommaren då man förhoppningsvis är helt återställd. Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym
  Det är likadant för mig, det som du beskriver. Tänker dock inte överanstränga foten ännu, med
  alltför avancerade aktiviteter som t.ex. cykling. Ang läktiden så har Läkaren rätt kan man förstå. Träffade en som inte kunde använda sina finskor med lite högre klack förrän efter ett halvår. Fast själv använder jag nästan aldrig högklackat längre.

  Sista veckan har jag gått med olika typer av sommarskor "inomhus". Tänker att det måste vara bra att använda foten i olika lägen, som det blir då. Extra gymnastik, ha, ha. Man skall ju snart börja använda dom ute. Jag kommer också i nästan alla skor nu.

  Tycker det är jätteskönt att läkningen lider mot sitt slut. Ser också fram mot sommaren.

  Ha det bra du också! Kul att du hörde av dig!

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Ja, nu går det mot ljusare/bättre tider!
  Vad härligt att du kan börja använda lite olika skor nu, är ju inte så skoj att alltid gå i största vinterkängorna!
  Jag tror att du gör rätt i att inte överanstränga foten, däremot verkar det vara viktigt att träna foten om slutresultatet ska bli bra. Förstår att du längtar efter att kunna cykla, nu dröjer det nog inte så länge till.
  Ska du också operera högra foten så småningom?

  SvaraRadera
 4. Hej Hallux.
  Fotvalvet och tån ännu lite stela och inte lika rörliga som förut. Märks när man sträcker/viker nedåt med foten och kniper med tårna. Fast tån kanske inte blir lika "vikbar" som förut, då den är kortare. Nu kan man i alla fall sträcka sig upp på tårna och nå upp till både det ena och det andra. Det underlättar. (Jag är bara 156 cm kort).

  Drar mig för att göra den andra foten, eftersom den inte gör ont just nu. Peppar peppar! Fast den skulle behöva göras för att minimera smärtsamt återfall och att man skulle slippa lästa ut nya skor.

  Använder silikon tjock tåspridare på den högra foten hela dagarna. Man vänjer sig vid dom fort. Tycker faktiskt den här tiden var lite jobbig. Fast bra! Mysigt att ha andra att jämföra med. Hej så länge.

  SvaraRadera
 5. Jag är inne på andra veckan och jobbar inte ännu. När slutar det att värka?

  SvaraRadera
 6. Hej Anonym. Jag åt Alvedon av och till i två och en halv vecka. Mest för att foten kändes väldigt öm och svullen när man stötte emot den.

  "Någon riktigt kraftig molande värk vid ingreppen, tycker jag inte jag haft", konstigt nog! Fick däremot träningsvärk på andra ställen, som t.ex. benet, hälen och ryggen. Det var nog för att man gick konstigt på grund av gipset.

  Det känns fortfarande "lite ömt" vid ingreppen i foten och tån efter 10 1/2 vecka, när man har gått promenad och liknande. Får också lite träningsvärk i hela foten nu, när jag byter mellan olika skor. Det beror nog till en del på benpipornas nya läge och att man inte kunde använda "hela" foten under lång tid, på grund av svullnaden och stelheten.

  SvaraRadera
 7. Hej, intressant att läsa om andra som har opererat sig! Jag opererade min ena fot för en vecka sedan. Har inget gips utan bara bandage och ett metallstift som ska sitta i totalt 4 veckor, sendan ska allt tas bort. Kirurgen tyckte att det var helt onödigt med kryckor och att man ska stödja på hälen och använda foten så mycket som känns bra. När jag var och provade ut specialskon i måndags (4 dagar efter op) sa de också att jag skulle fösöka gå på foten utan kryckor, och att inte halta. Hmm, lättare sagt än gjort! Tycker att det går bra att hasa omkring hemma (utan skon), men när jag försöker gå ute utan kryckor är det extremt obekvämt och gör ganska ont! Går i snigelfart dessutom. Nu undrar jag hur andra som har gjort liknande operation var efter en vecka, kunde ni gå hyfsat med specialskon?
  /Johanna

  SvaraRadera
 8. Hej Johanna.
  Tryck på "länken till höger i Blogglistan" på min blogg, som är en liknande operation som du genomgått. Länken heter: Operation: Hallux Valgus Diskutera hallux valgus!

  Finns nog ingen som kan gå hyfsat efter bara en vecka, oavsett operationstyp. Själv fick jag sko och kryckor direkt, och det behövdes verkligen som "stöd" för att lasta av trycket på foten. Själv gör jag "inget" som framkallar smärta i onödan. En gammal regel som borde gälla "alla typer" av smärtor. Många konstiga råd en del får. Klart är, att man skall röra på foten så mycket man kan och träna upp rörligheten, utan att man lider av det.

  Är nog glad över att min operatör tyckte gips var det bästa, för jag har inte så mycket besvär av min fot längre. Känns nu inte så mycket vid knölen och han var riktigt "duktig" på att sy, så mina 2 ärr, syntes och kändes knappt, efter några veckor utan gipset. Klart det fortfarande känns lite ont i foten och tån när man går, men inte så mycket som man kunde ha trott.
  Hoppas din fot läker bra

  SvaraRadera